miercuri, 11 septembrie 2013

Ar accepta nostalgicii comunismului sa-si imparta castigul cu vecinii?!

Aseara am urmarit un documentar despre vanatorii din Burkina Faso. Acestia merg la vanatoare in grupuri mari de cate 20-30 de persoane, vaneaza doar 3-4 dintre ei cate un animal, mai mic sau mai mare, dupa care se intorc triumfatori in sat si impart in mod egal prada. Probabil aceasta organizare sociala a si facut posibila raspandirea masiva a socialism-comunismului ca ideologie politica printre statele africane.

O astfel de comunitate nu exista in Romania si nicaieri la noi nu exista ca cineva sa accepte sa imparta cu vecinul sau, care poate sa nu-i fie chiar simpatic, bunul propriu in mod constant...zi de zi. Imaginati-va cum dupa un an agricol bogat un taran roman ar imparti cu tot satul graul obtinut. Asa ceva este inimaginabil si ar iesi cu certuri sau chiar violente.
Asta ma face sa cred cu fermitate ca romanii, desi regreta comunismul (pentru ca multi dintre ei habar nu au ce e acela sau au uitat), a doua zi dupa aparitia comunismului in Romania ar regreta capitalismul. Intrebati-l pe orice roman ce regreta comunismul daca e de acord ca bunurile sale, afacerea proprie, tot ceea ce produce el sa nu ii mai apartina in totalitate ci ca fie a comunitatii si sa se bucure de munca lui si vecinul. Nu ar mai dori nimeni comunismul atunci. Nu uitati ca discutam despre un popor cu indivizi atat de individualisti incat nu sunt multi doritori de munca neplatita in folosul comunitatii fie si constand in luarea zapezii de pe trotuare iarna.
Zilele astea se demonstreaza in strada cu lozinci de genul "Sa exploateze statul aurul", "Sa ne luam petrolul inapoi de la OMV", etc...dar nu isi da nimeni seama ca daca s-ar intampla asta e posibil ca statul sa fie interesat sa exploateze si tot pamantul arabil si toate afacerile fie ele si magazine de cartier si toate animalele sau chiar fructele din copaci, pt ca si astea inseamna tot bogatia tarii.
E vreunul dintre acesti demonstranti care striga lozinci nationalist-comuniste dornic sa devina chirias in casa lui si salariat in propria afacere?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu